Kort (geografi) - Tenerife Nord Lufthavn (Tenerife North Airport)

Tenerife Nord Lufthavn (Tenerife North Airport)
Tenerife Nord Lufthavn (tidligere Los Rodeos Airport) er en international lufthavn der ligger ved byerne San Cristóbal de La Laguna og Santa Cruz på den nordlige del af den spanske ø Tenerife, ved de Kanariske Øer. I 2011 ankom 4.095.103 passagerer til lufthavnen og den håndterede 62.590 flybevægelser, hvilket gør den til Tenerifes anden travleste efter Tenerife Syd Lufthavn ved Granadilla de Abona i syd. Syd lufthavnen er base for de fleste rute- og charterflyvninger til øen. Fra Tenerife-Nord er ruten til Madrid-Barajas Lufthavn den største målt på antallet med passagerer, med op til 40 daglige afgange og over én million passagerer om året.

I lufthavnen skete i 1977 den værste flyulykke i historien, da to Boeing 747 fly kolliderede på landingsbanen i kraftig tåge. 583 passagerer og besætningsmedlemmer omkom.

 
Kort (geografi) - Tenerife Nord Lufthavn (Tenerife North Airport)
Land - Spanien
Spaniens flag
Spanien (spansk: España), officielt Kongeriget Spanien (spansk: Reino de España), er et land i Sydvesteuropa. Spanien dækker hovedparten af Den Iberiske Halvø. Landet omfatter også De Baleariske Øer i Middelhavet og De Kanariske Øer i Atlanterhavet, de nordafrikanske byer Ceuta og Melilla, samt adskillige småøer i den vestlige del af Middelhavet. Med undtagelse af en lille landgrænse med Gibraltar, grænser det spanske fastland i syd og øst op til Middelhavet. I nord og nordøst grænser det op til Frankrig, Andorra og Biscayabugten, og i vest og nordvest op til Portugal og Atlanterhavet. Spanien deler som det eneste land i Europa landegrænse med et afrikansk land (Marokko).

Spanien er med sine 505.990 kvadratkilometer det største land i Sydeuropa, det næststørste land i Vesteuropa og EU, og det 4. største land i Europa. Det er Europas 6. og EU’s 5. folkerigeste land. Spaniens hovedstad og største by er Madrid. Andre vigtige storbyer er Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao og Málaga.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
EU Baskisk (Basque language)
CA Catalansk (Catalan language)
GL Galicisk (Galician language)
OC Occitansk (Occitan language)
ES Spansk (Spanish language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Marokko 
  •  Andorra 
  •  Frankrig 
  •  Gibraltar 
  •  Portugal