Kort (geografi) - Kyiv oblast (Kyiv Oblast)

Kyiv oblast (Kyiv Oblast)
Kyiv oblast (Київська область, ) er en af Ukraines 24 oblaster beliggende mod nord i det midterste del af landet på grænsen til Hviderusland. Mod vest grænser oblasten op til Zjytomyr oblast, mod sydvest Vinnitsja oblast, mod syd Tjerkasy oblast, mod sydøst Poltava oblast, mod øst og nordøst grænser Tjernihiv oblast. Kyiv oblast har mod nord grænse til Gomel voblast i Hviderusland. Oblasten ligger på begge breder af Dneprfloden. Andre vigtige floder i oblasten er Dneprs bifloder: Pripjat, Desna, Teteriv, Irpin, Ros og Trubizj. Kyiv oblast blev grundlagt 27. februar 1932 og har et areal på km². Oblasten har (2015) indbyggere. Det administrative center for Kyiv oblast er placeret i Ukraines hovedstad Kyiv, selvom Kyiv ikke forfatningsmæssigt indgår i oblasten. Andre større byer i Kyiv oblast er Bila Tserkva, Brovary , Boryspil , Fastiv og Irpin.

I Kyiv oblast er der er 1182 beboede områder, der tidligere var inddelt i 25 rajoner. De blev i 2020 sammenlagt til 7 rajoner.

 
Kort (geografi) - Kyiv oblast (Kyiv Oblast)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn