Kort (geografi) - Abidjan

Abidjan
Abidjan er Elfenbenskystens største by med indbyggere. Abidjan ligger ved Ebrié-lagunen ud mod Atlanterhavet, og byen var indtil 1984 Elfenbenskystens hovedstad, hvorefter Yamoussoukro overtog denne funktion. Abidjan er dog fortsat landets kommercielle og administrative centrum, ligesom byen er kulturelt centrum for det fransktalende Vestafrika, hvor den ofte omtales som Vestafrikas Paris.

Byen blev grundlagt i 1903 og var hovedstad i den franske koloniadministration for Elfenbenskysten fra 1934 til 1960, hvorefter den var hovedstad i det selvstændige Elfenbenskysten, indtil Yamoussoukro var klar til at overtage denne funktion i 1984.

I tilknytning til Abidjan ligger Elfenbenskystens største lufthavn Port Bouet Airport.

Den danske fodboldspiller Jores Okore stammer fra Abidjan.

 
Kort (geografi) - Abidjan
Kort (geografi)
Land - Elfenbenskysten
Elfenbenskystens flag
Elfenbenskysten (Côte d'Ivoire) er en republik i den vestlige del af Afrika med et areal på 322.460 km². Landets højeste punkt er Nimba på 1.752 meter. Elfenbenskysten blev uafhængigt fra Frankrig den 7. august 1960.

Yamoussoukro, den tidligere præsident Félix Houphouët-Boignys fødeby, blev først udnævnt til hovedstad i 1983. Tidligere var Abidjan hovedstaden, og denne er stadig det administrative og kommercielle center. De fleste lande har deres ambassader i Abidjan.
Valuta / Sprog  
ISO Sprog
FR Fransk (French language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Burkina Faso 
  •  Ghana 
  •  Guinea 
  •  Liberia 
  •  Mali 
Subnational enhed
Land, State, Region,...
By, Landsby,...